Black Harmony

OVER ONS

WIE ZIJN WIJ?

Black Harmony is een groep van ambitieuze gedreven jonge mannen die keihard timmert aan de weg met succes door vooral wat natuurlijk komt en waar zij goed in zijn namelijk het maken van muziek.

Deze formatie is opgericht op 9 juni 2006 en heeft zich gespecialiseerd in close harmony en Afro-Surinaams percussie. Deze muziekgroep is gegroeid tot een gezelschap die muziek gebruikt  als middel om mensen met elkaar te verbinden.

Black Harmony brengt Afro-Surinaamse muziek ten gehore. De groep is van mening dat Afro-Surinaams muziek geschikten plezierig is voor een breed publiek. Er wordt dus ook alleen gezongen in het Sranan.

Visie

De Afro-Surinaamse muziekformatie Black Harmony is van mening dat de Afro-Surinaamse muziek een ondergeschikte positie heeft ten opzichte van de andere muziekgenres. Binnen de Nederlandse samenleving staat de Surinaamse muziek bekend als Kaseko. Hierbij kan er gedacht worden aan de bekende muziekformaties zoals, Trafasie en Orchestra Washboard met Lieve Hugo.

Echter is Black Harmony van mening dat de traditionele vorm genaamd Apinti en Kawina ook deze erkenning moet krijgen. Black Harmony wilt als organisatie een bijdrage leveren aan het implementeren van dit minder bekende muziekgenre en is van mening dat deze muziek een afspiegeling dient te zijn van de multiculturele Nederlandse samenleving waarin wij ons vertoeven

Missie

Black Harmony wilt als muziek organisatie een bijdrage leveren aan de positionering van traditionele muziek genaamd Apinti Kawina. Hiernaast wilt Black Harmony middels performances, workshops. Black Harmony wilt een bijdrage leveren aan positieve beeldvorming van zwarte mannen in de Nederlandse samenleving.

De organisatie biedt muzikaal vormende programma’s aan waarin jongeren kennismaken met de Afro-Surinaamse traditionele muziekstijl waarbij zijn talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Black harmony wilt fungeren als ambassadeur als het gaat om traditionele Afro-Surinaamse muziek.
ADPAF actie

Doelstelling:

Black Harmony heeft als doelstelling Afro-Surinaamse muziek producten en diensten te verkopen aan een breed publiek om zo meer erkenning te krijgen als alle andere muziek genres.

  • Het ontwikkelen/aanbieden van trajecten ter bevordering van muzikale vaardigheden.
  • Het maken van muziekvoorstellingen waarbij de muziekstijlen worden geïmplementeerd

leden:

Jamal Bynoe (zakelijk leider), Stefano Banel, Morenzo Bruma, Derillio Alexander, Jurmen Macnack, Ulrich Entingh, Orlando Ceder (artistiek leider en oprichter)

Morenzo Bruma
Morenzo Bruma
Jamal Bijnoe
Jamal Bijnoe
Ulrich Entingh
Ulrich Entingh
Derillio Alexander
Derillio Alexander
Orlando Ceder
Orlando Ceder
Stefano Banel
Stefano Banel
Jurmen Macnack
Jurmen Macnack